Löshår och hårförlängning till vardags

Att idag hitta rätt löshår är verkligen svårt men samtidigt enkelt när man vet var man ska vända sig. Det finns ett företag i Stockholm som du hittar det absolut bästa löshåret för din extensions. Eller när du ska göra hårförlängning.

Keratin-Bond-förlängningar

Jag valde ett halvt huvud av keratinbindningsförlängningar. Dessa är små trådar av äkta, oskuldligt (obehandlat) mänskligt hår. Generellt kommer du att komma in för ett samråd före tid så stylisten kan matcha din färg och beställa håret. Men vissa salonger har många nyanser till hands, redo att användas samma dag.

Jag har alltid haft långt hår och tänkte aldrig mycket på förlängningar. Avundar jag Kardashiansna? Säker. Men jag tänkte bara inte på mig själv som en förlängning typ av tjej. Tills jag fick dem.

Många kvinnor väljer förlängningar på deras bröllopsdag

Men för mig handlade det bara om bra gammaldags fåfänga. Jag hade inte gjort något i mitt hår på mer än fem år. Och jag kände mig som att förändra den. Självklart var jag rädd – skulle det skada mitt hår? Skulle det bli konstigt? Blink framåt till tre månader senare, och jag har den fullständiga rapporten. Vad lärde jag mig mellan den ödesdigra första dagen och nu? Och skulle jag få hårförlängningar igen? Läs vidare för alla detaljer i min erfarenhet.

Löshår och hårförlängning

Förlängningarna själva ser ut som en liten ludd av ditt eget hår. Men med en keratinbaserad torkad ”lim” i ena änden. De kan vara krullade, färgade, rakade, stilade med värme-allt du skulle göra för ditt eget hår. För att fästa dem, antingen värmer eller ultraljudsvågor. (Beroende på var du går och vilken typ av enhet som används) säkrar det keratinet ”lim” till ditt hår. Förlängningarna är placerade i rader. Så att de alltid är strategiskt täckta av en annan bit hår, även om du bär en hästsvans.

Vad du behöver veta

Mitt torra hår var snittat och stylisten arbetade i rader. Sköt små delar av mitt hår upp (ungefär som att använda höjdpunkter). Och placerade en individuell förlängning om en 1/2-tums bort från roten. Sedan använde hon ett verktyg för att säkra det på. Processen tar mellan en och två timmar och avslutas med utblåsning och torrskurning. För att säkerställa att förlängningarna är skiktade eller jämnas ut till perfektion. Min första reaktion.

Fan, jag ser bra ut! Jag har prinsesshår!

Min andra reaktion

Vänta … det här känns konstigt. Fysiskt finns det en liten ”pärla” (tänk på det som en viss klar nagellack. Som hårdnar till en liten plats i ditt hår). Där keratinet ”lim” är fästat på ditt hår. När du kör dina händer genom håret känner du dem. Och i början är det som. ”Åh, så nu ska jag känna att jag har hårda saker fast i mitt hår hela tiden. Varför gjorde jag det här? Var detta ett misstag? ” Men då ser du i spegeln och ser din prinsesshårreflektion igen. Och du tar en miljon själviska (åtminstone det var vad jag gjorde) och all den rädslan döljer bort.

Ett annat alternativ: Tape-Ins

”Keratinbindningar brukade vara en av de mest populära typerna, men band-ins har vunnit popularitet. Eftersom applikationen är så mycket snabbare och de ligger platt mot huvudet”, säger Atkin. Istället för en liten, tunn strand pressas en bredare. Smalare hårdel med en remsa av specialband över toppen, under ett eget hår. Med en andra bred, platt bit pressad mot toppen, som väsentligen smörjer en bit av ditt eget hår däremellan. (Det ser ut så här.)

Bondade förlängningar är vanligtvis tre till fyra månader, säger Noto. ”När de lämnas in i mer än fyra månader börjar återväxten krossa och kan orsaka brott mot ditt eget hår. De måste vara professionellt borttagna och bytas ut innan det kommer till den punkten. Tapeförlängningar ska tas bort och hämtas varannan månad, men är snabbare att applicera och ta bort [än keratin], vilket gör kostnaden lägre. ” En annan bonus: ”Bandtillägg kan återanvändas upp till tre gånger innan en ny uppsättning krävs.”
borttagning

Den korta historien: Du kan inte göra det själv. Gå till salongen!

Keratinbindningar löses med en lösning av antingen aceton, alkohol, babyolja eller en blandning av två eller flera. Stylisten använder ett skiftnyckelliknande verktyg för att applicera lite tryck. Efter blötläggning av bindningen (om du är orolig för ditt hårs säkerhet, kanske du inte gillar den här delen!). Och sedan lossas det försedda bindemedlet försiktigt av ditt eget hår. Med korrekt applicering och snabb borttagning. Borde du inte förlora mer än några få delar av ditt eget hår under hela processen. Tekniskt finns det inget sätt att shedding lite hår i processen. Men ju mer erfarna stylisten och ju bättre applikationen och produkten, desto mer riskerar detta att minimeras.

Nu när jag är förlängningsfri saknar jag definitivt mitt längre, fylligare hår.

Vad jag inte saknar? Långsamt skjuter ut en förlängd förlängning varje gång jag blåser eller borstar mitt hår. Det var traumatiskt! Skulle jag få tillägg igen? Definitivt. Men jag skulle inte gå till någon salong eller bara prova något märke, vilket var det misstag jag gjorde. Nästa gång går jag till en mycket välkänd salong som Warren-Tricomi för ett halvt huvud av keratinförlängningar med deras expertpersonal. Eller jag försöker tape-ins, vilket låter som en cool lösning som kan innebära lite mindre risk för skada. Under tiden minskar jag någon centimeter av mina ändar för att minimera det utsprungna utseendet, men det är inget extremt, bara häftigt.

Lämna ett svar