Renovera källaren i ditt hus på ett bra sätt

När du ska renovera din källare så är det bra att tänka på flera saker. Men av de viktigaste är kanske att anlita och hyra in riktigt duktiga och seriösa hantverkare. Det finns idag många Svenska byggföretag med massor av duktiga hantverkare som är professionella och utför ett bra jobb.

Att anlita en hantverkare som är säker och pålitlig kan vara en svår uppgift. Men vi kan starkt rekommendera ett företag som har mycket bra och goda meriter i Sverige och Stockholm.

Att renovera sin källare och kanske bygga om är enkelt för såna seriösa företag. Och dom genomför hundratals renoveringar varje år åt många familjer och hus i Stockholm.

Här följer några tips på att renovera:

Tips # 1: Undersök kostnaden för renoveringen

Från data som sammanställts av över 2 miljoner användares sökbeteende och projektinlägg. En webbplats som hjälper husägare att hitta och betygsätta bostadsrättsleverantörer. Fann att husägare konsekvent sätter orealistiskt låga budgetar för några av de mest populära renoveringsprojekten.

Till exempel kom den nationella genomsnittliga budgeten. För en renovering av köket på knappt 100 000 kr – minst 50 000kr underbudget. För den genomsnittliga svenska renoveringen av kök.

”Det krävs licensierade el-, VVS- och gasexperter för att installera nakna nödvändigheter i ett kök”.  Och dessa experter kommer till ett pris.” Lägg till i extrakostnaden för hållbar. Eller avancerad finish och budgetkostnader börjar krypa upp snabbt.

Ett annat renoveringsprojekt som husägare tenderar att underskatta är staket och tomt inhägnad. I genomsnitt budgeterade svenskar knappt 40 000 kr för ett nytt staket. Men genomsnittliga faktiska kostnader kom i närmare 100 000 kr.

Husägare underskattade också kostnaden för nya våningar och nya fönster. Med genomsnittliga hushållsbudgetar som kommer in på drygt 30 000 kr respektive drygt 80 000 kr. ”Den förväntade golvbudgeten är bara realistisk för mycket små mellanslag med hjälp av avancerade material”. ”Medan den förväntade fönsterbyte budgeten täcker fem fönster. Med regelbunden storlek och inga dörrbyten”, förklarar Silver. Som föreslår att husägare budgetar omkring 16 000 kr per fönster. Mer om du installerar eller byter specialitet eller stora fönster.

Renovera köket eller källaren
kitchen cabinet tips to build new kitchen secrets finding cheap Tips For Finding The Cheap Kitchen Cabinets – ezonlinesupport.com

Tips # 2: Överväga på allvar om du verkligen behöver renovera

Många husägare är övertygade om att de enda sättet att öka värdet av sitt hem. Är att spendera mycket pengar på avancerade finish och dyra hemreparationer. Men hemrenoveringar erbjuder sällan, om än någonsin, en $ 1 för $ 1 avkastning. I själva verket kan ibland de enklaste eller minst dyra uppdateringarna ge bästa avkastning.

Enligt Remodel Magazine kan återisolering av din vind återhämta så mycket som 117% på de kronor du la ut. Medan du kan förvänta dig en 92% återhämtning på kostnaden för att byta ut din garageport. Och en 91% återhämtning på kostnaden för att ersätta din framsida, entrédörr.

Ändå är dessa enkla uppgraderingar inte högst upp på listan över glädjebehov, enligt de uppgifter som samlats in. År 2016 var de tre översta renoveringsprojekten i Sverige: badrum, renoveringar av källare och installation av ett nytt kök.

För att få ut mesta möjliga av din renoveringsbudget måste du först vara ärlig. När du gör en bostadsrenovering spenderar du pengar, investerar du inte pengar. Med tanke på detta, överväg skälen till varför du vill uppdatera och renovera och sedan spendera i enlighet med detta.

Tips # 3: Gör en riktig kalkyl innan du renoverar

För att undvika onödiga eller oväntade kostnader när det gäller hemreparationer. Måste du först börja med en exakt och ärlig budget. Här är fyra tips för att få dig dit:

Nr 1: Få flera offerter

Bestäm dig inte för en entreprenör innan du först intervjuar och får en offert ifrån flera företag. Bättre still, fråga vad deras kontrakt täcker och hur de hanterar pågående kommunikation. Och potentiella problem (kom ihåg, överraskningar kan betyda extra kostnader. Så du vill ha en tydlig plan för hur det ska hanteras innan det händer).

Nr 2: Sluta jämföra ditt hem till med tidningar

Ingen renoverar sitt kök, tänker inte på hela sitt hem, på bara två veckor. Ändå kan hemmashowen på TV ge oss intrycket att renoveringar kan göras antingen snabbt eller billigt eller båda. Om du hittar din typ som tycker om att jämföra ditt hus med den glansiga magsen, visar hemreo-verkligheten sedan sluta. Stäng av TV: n och sätt i tidskrifterna. Nu överväga varför du vill ha renoveringen och vilket problem det kommer att teoretiskt fixa. Besvara dessa frågor. Och du får en mycket bättre uppfattning om vad som behöver göras och vilken budget du har råd med.

 

Nr 3: Besvara frågor ärligt

Är du praktisk? Om så är fallet kan du skära några kostnader genom att göra jobbet själv. Men var ärlig mot dig själv: Har du tid eller förmåga? Om inte, måste du betala någon för att göra jobbet. Det innebär att man tar hänsyn till alla utgifter, inte bara arbetskraft och material utan också tillstånd, samt extra kostnader. Kom ihåg att de personer du anställer kommer att göra vinst. Det är deras jobb. Om det inte sitter bra med dig, överväg att lära dig hur du gör jobbet själv.

Lämna ett svar